• Månadsbrev

    Här kan du läsa de senaste årens Månadsbrev från oss. 2022 Månadsbrev februari 2022Månadsbrev…

    LÄS MER

  • Skador och sjukdomar

    Skadorna redovisas i den ordning de för närvarande värderas enligt SMAK´s bedömningssystem och med…

    LÄS MER

  • För packare

    Anslut dig till SMAK’s kvalitetssystem!

    LÄS MER

  • Kvalitetssäkring

    Provning och kvalitetsarbete SMAK´s system för att klassificera potatis och analysera kvalitén är allmänt…

    LÄS MER

  • För odlare

    Här hittar Du information om:

    LÄS MER

  • Företag

    Snabblänkar Villkor för anslutning | Kontakta oss för att ansluta dig Företag Kontaktperson Adress Nummer Anderssons…

    LÄS MER

Tips på vad som behövs vid kontroll

  •  En årlig riskanalys med åtgärdsplan för odling, lager, produktion hantering och produkt i hela din kedja fram till slutkund. (förpackare, butik eller annan)
  • En Haccp som uppdateras årligen.
  • Skriftliga rutiner för att minimera riskerna som är väl implementerad hos all personal.
  • Skriftlig uppföljning av hur personal årligen uppdaterats om rutiner och risker.
  • Skriftlig skyddsrond med fokus på glykoalkaloider. För lager, hantering, produktion och produkt. Ser allt ut som det bör med belysning, ventilation mm?
  • Ett provtagningsprogram för analys av glykoalkaloider där man tar stickprov i sina olika led exempelvis kvartalsvis.
  • Rutin och dokument för hur utförandet vid inköp av potatis ska göras och hur potatisen hanteras vid transport till dig eller annan kund.

Samla allt på samma plats, gärna digitalt så att det är lättåtkomligt för all personal och dig själv vid kontroll eller om eventuell kund frågar efter vilka rutiner du har för att minimera riskerna i din verksamhet.